top of page
  • Foto van schrijverSharon De Haes

โ„™๐•๐•’๐•ช๐•’ ๐•๐•’ โ„™๐•š๐•Ÿ๐•ฅ๐•’๐‘ท๐’๐’‚๐’š๐’‚ ๐’๐’‚ ๐‘ท๐’Š๐’๐’•๐’‚ ๐’๐’Š๐’ˆ๐’• ๐’•๐’–๐’”๐’”๐’†๐’ ๐’…๐’† ๐’ˆ๐’๐’๐’‡๐’ƒ๐’“๐’†๐’Œ๐’†๐’“๐’” ๐’˜๐’‚๐’‚๐’“๐’…๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’† ๐’ˆ๐’†๐’†๐’ ๐’›๐’Š๐’„๐’‰๐’• ๐’‰๐’†๐’ƒ๐’• ๐’๐’‘ ๐’…๐’† ๐’๐’‘๐’†๐’ ๐’›๐’†๐’†.

๐‘ซ๐’‚๐’• ๐’›๐’๐’“๐’ˆ๐’• ๐’†๐’“๐’—๐’๐’๐’“ ๐’…๐’‚๐’• ๐’…๐’† ๐’›๐’†๐’† ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’†๐’“๐’ˆ ๐’Œ๐’‚๐’๐’Ž ๐’Š๐’”.

๐‘ฏ๐’†๐’• ๐Ÿ๐Ÿ–๐ŸŽ ๐’Ž๐’†๐’•๐’†๐’“๐’”๐’๐’‚๐’๐’ˆ๐’† ๐’”๐’•๐’“๐’‚๐’๐’… ๐’Ž๐’†๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’ƒ๐’“๐’†๐’†๐’…๐’•๐’† ๐’—๐’‚๐’ ๐Ÿ’๐ŸŽ ๐’Ž๐’†๐’•๐’†๐’“ ๐’•๐’“๐’†๐’Œ๐’• ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’—๐’†๐’†๐’ ๐’ƒ๐’‚๐’…๐’ˆ๐’‚๐’”๐’•๐’†๐’ ๐’‚๐’‚๐’.

โ€‹

๐‘ฝ๐’‚๐’๐’๐’‘ ๐’…๐’† ๐’‘๐’“๐’๐’Ž๐’†๐’๐’‚๐’…๐’† ๐’…๐’Š๐’† ๐’—๐’๐’‚๐’Œ ๐’•๐’†๐’ˆ๐’†๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐’”๐’•๐’“๐’‚๐’๐’… ๐’๐’Š๐’ˆ๐’• ๐’ˆ๐’†๐’†๐’‡๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’Ž๐’๐’๐’Š ๐’›๐’Š๐’„๐’‰๐’• ๐’๐’—๐’†๐’“ ๐’…๐’† ๐’๐’Ž๐’ˆ๐’†๐’—๐’Š๐’๐’ˆ ๐’‰๐’Š๐’†๐’“.

โ€‹

๐‘ฑ๐’† ๐’Œ๐’‚๐’ ๐’๐’๐’Œ ๐’‚๐’๐’•๐’Š๐’‹๐’… ๐’†๐’†๐’ ๐’Œ๐’Š๐’‹๐’Œ๐’‹๐’† ๐’๐’†๐’Ž๐’†๐’ ๐’‚๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’‹๐’‚๐’„๐’‰๐’•๐’‰๐’‚๐’—๐’†๐’ ๐‘ท๐’–๐’†๐’“๐’•๐’ ๐‘ช๐’๐’๐’๐’ ๐’˜๐’‚๐’‚๐’“ ๐’—๐’†๐’†๐’ ๐’‘๐’๐’†๐’›๐’Š๐’†๐’“๐’ƒ๐’๐’•๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’‹๐’‚๐’„๐’‰๐’•๐’†๐’ ๐’๐’Š๐’ˆ๐’ˆ๐’†๐’.

โ€‹

๐‘จ๐’๐’” ๐’‹๐’† ๐’˜๐’Š๐’๐’• ๐’…๐’†๐’†๐’๐’๐’†๐’Ž๐’†๐’ ๐’‚๐’‚๐’ ๐’†ฬ๐’†ฬ๐’ ๐’๐’‡ ๐’‚๐’๐’…๐’†๐’“๐’† ๐’˜๐’‚๐’•๐’†๐’“๐’‚๐’„๐’•๐’Š๐’—๐’Š๐’•๐’†๐’Š๐’• ๐’Š๐’” ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’Œ๐’†๐’–๐’›๐’† ๐’Š๐’ ๐’๐’—๐’†๐’“๐’—๐’๐’๐’†๐’…. ๐‘ท๐’‚๐’“๐’‚๐’”๐’‚๐’Š๐’๐’Š๐’๐’ˆ, ๐’…๐’–๐’Š๐’Œ๐’†๐’, ๐’˜๐’‚๐’•๐’†๐’“๐’”๐’Œ๐’Š๐’†ฬˆ๐’, ๐’‹๐’†๐’•๐’”๐’Œ๐’Š๐’†ฬˆ๐’ ๐’๐’‡ ๐’Ž๐’†๐’† ๐’Ž๐’†๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’‘๐’Š๐’“๐’‚๐’•๐’†๐’๐’”๐’„๐’‰๐’Š๐’‘ ๐’๐’‘ ๐’—๐’๐’๐’๐’† ๐’›๐’†๐’†. ๐‘จ๐’๐’…๐’†๐’“๐’›๐’Š๐’‹๐’…๐’” ๐’Œ๐’‚๐’ ๐’‹๐’† ๐’Ž๐’†๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’„๐’‚๐’•๐’‚๐’Ž๐’‚๐’“๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’…๐’๐’๐’‡๐’Š๐’‹๐’๐’†๐’ ๐’๐’‡ ๐’˜๐’‚๐’๐’—๐’Š๐’”๐’”๐’†๐’ ๐’ˆ๐’‚๐’‚๐’ ๐’”๐’‘๐’๐’•๐’•๐’†๐’.

๐‘ซ๐’Š๐’• ๐’๐’Ž ๐’Ž๐’‚๐’‚๐’“ ๐’†๐’๐’Œ๐’†๐’๐’† ๐’๐’‘ ๐’•๐’† ๐’๐’๐’†๐’Ž๐’†๐’โ€ฆ

โ€‹

๐‘จ๐’„๐’‰๐’•๐’†๐’“ ๐’‰๐’†๐’• ๐’”๐’•๐’“๐’‚๐’๐’… ๐’—๐’‚๐’ ๐‘ณ๐’‚ ๐‘ท๐’Š๐’๐’•๐’‚ ๐’ƒ๐’†๐’—๐’Š๐’๐’…๐’†๐’ ๐’›๐’Š๐’„๐’‰ ๐’†๐’๐’๐’“๐’Ž ๐’—๐’†๐’†๐’ ๐’“๐’†๐’”๐’•๐’‚๐’–๐’“๐’‚๐’๐’•๐’‹๐’†๐’” ๐’˜๐’‚๐’‚๐’“ ๐’‹๐’† ๐’‰๐’†ฬ๐’†ฬ๐’ ๐’‘๐’“๐’Š๐’‹๐’”๐’†๐’๐’Š๐’‹๐’Œ ๐’Œ๐’‚๐’ ๐’†๐’•๐’†๐’. ๐‘จ๐’๐’…๐’†๐’“๐’† ๐’ƒ๐’‚๐’“๐’“๐’†๐’•๐’‹๐’†๐’”, ๐’ƒ๐’๐’†๐’•๐’Š๐’†๐’Œ๐’” ๐’๐’‡ ๐’˜๐’Š๐’๐’Œ๐’†๐’๐’” ๐’—๐’Š๐’๐’… ๐’‹๐’† ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’Š๐’ ๐’๐’—๐’†๐’“๐’—๐’๐’๐’†๐’….

โ€‹

๐‘ซ๐’† ๐’‰๐’†๐’๐’† ๐’…๐’‚๐’ˆ ๐’‰๐’‚๐’๐’ˆ๐’• ๐’†๐’“ ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’†๐’†๐’ ๐’”๐’‡๐’†๐’†๐’“ ๐’†๐’ ๐’” โ€™๐’‚๐’—๐’๐’๐’…๐’” ๐’Œ๐’๐’Ž๐’†๐’ ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’—๐’†๐’†๐’ ๐’•๐’๐’†๐’“๐’Š๐’”๐’•๐’†๐’ ๐’†๐’•๐’†๐’ ๐’๐’‡ ๐’๐’–๐’Š๐’”๐’•๐’†๐’“๐’†๐’ ๐’๐’‚๐’‚๐’“ ๐’๐’‘๐’•๐’“๐’†๐’…๐’†๐’๐’” ๐’…๐’Š๐’† ๐’‰๐’Š๐’†๐’“ ๐’˜๐’๐’“๐’…๐’†๐’ ๐’ˆ๐’†๐’ˆ๐’†๐’—๐’†๐’.

๐‘ซ๐’–๐’” ๐’†๐’†๐’ ๐’‘๐’†๐’“๐’‡๐’†๐’„๐’•๐’† ๐’๐’๐’„๐’‚๐’•๐’Š๐’† ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’ˆ๐’†๐’›๐’Š๐’๐’”๐’—๐’‚๐’Œ๐’‚๐’๐’•๐’Š๐’†.โงโ–‘๐„โ–‘๐โ–‘๐†โ–‘๐‹โ–‘๐ˆโ–‘๐’โ–‘๐‡โ–‘โ˜™๐‘ท๐’๐’‚๐’š๐’‚ ๐’๐’‚ ๐‘ท๐’Š๐’๐’•๐’‚ ๐’Š๐’” ๐’๐’๐’„๐’‚๐’•๐’†๐’… ๐’ƒ๐’†๐’•๐’˜๐’†๐’†๐’ ๐’•๐’‰๐’† ๐’ƒ๐’“๐’†๐’‚๐’Œ๐’˜๐’‚๐’•๐’†๐’“๐’”, ๐’”๐’ ๐’š๐’๐’– ๐’‰๐’‚๐’—๐’† ๐’๐’ ๐’—๐’Š๐’†๐’˜ ๐’๐’‡ ๐’•๐’‰๐’† ๐’๐’‘๐’†๐’ ๐’”๐’†๐’‚.

๐‘ป๐’‰๐’Š๐’” ๐’†๐’๐’”๐’–๐’“๐’†๐’” ๐’•๐’‰๐’‚๐’• ๐’•๐’‰๐’† ๐’”๐’†๐’‚ ๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’Š๐’” ๐’—๐’†๐’“๐’š ๐’„๐’‚๐’๐’Ž.

๐‘ป๐’‰๐’† ๐Ÿ๐Ÿ–๐ŸŽ ๐’Ž๐’†๐’•๐’†๐’“๐’” ๐’๐’๐’๐’ˆ ๐’ƒ๐’†๐’‚๐’„๐’‰ ๐’˜๐’Š๐’•๐’‰ ๐’‚ ๐’˜๐’Š๐’…๐’•๐’‰ ๐’๐’‡ ๐Ÿ’๐ŸŽ ๐’Ž๐’†๐’•๐’†๐’“๐’” ๐’‚๐’•๐’•๐’“๐’‚๐’„๐’•๐’” ๐’Ž๐’‚๐’๐’š ๐’ƒ๐’‚๐’•๐’‰๐’†๐’“๐’” ๐’‰๐’†๐’“๐’†.


๐‘ป๐’‰๐’† ๐’‘๐’“๐’๐’Ž๐’†๐’๐’‚๐’…๐’†, ๐’˜๐’‰๐’Š๐’„๐’‰ ๐’Š๐’” ๐’“๐’Š๐’ˆ๐’‰๐’• ๐’๐’†๐’™๐’• ๐’•๐’ ๐’•๐’‰๐’† ๐’ƒ๐’†๐’‚๐’„๐’‰, ๐’ˆ๐’Š๐’—๐’†๐’” ๐’‚ ๐’ƒ๐’†๐’‚๐’–๐’•๐’Š๐’‡๐’–๐’ ๐’—๐’Š๐’†๐’˜ ๐’๐’‡ ๐’•๐’‰๐’† ๐’‚๐’“๐’†๐’‚ ๐’‰๐’†๐’“๐’†.


๐’€๐’๐’– ๐’„๐’‚๐’ ๐’‚๐’๐’˜๐’‚๐’š๐’” ๐’•๐’‚๐’Œ๐’† ๐’‚ ๐’๐’๐’๐’Œ ๐’‚๐’• ๐’•๐’‰๐’† ๐’Ž๐’‚๐’“๐’Š๐’๐’‚ ๐‘ท๐’–๐’†๐’“๐’•๐’ ๐‘ช๐’๐’๐’๐’ ๐’˜๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’Ž๐’‚๐’๐’š ๐’‘๐’๐’†๐’‚๐’”๐’–๐’“๐’† ๐’ƒ๐’๐’‚๐’•๐’” ๐’‚๐’๐’… ๐’š๐’‚๐’„๐’‰๐’•๐’” ๐’‚๐’“๐’†.


๐‘ฐ๐’‡ ๐’š๐’๐’– ๐’˜๐’‚๐’๐’• ๐’•๐’ ๐’‘๐’‚๐’“๐’•๐’Š๐’„๐’Š๐’‘๐’‚๐’•๐’† ๐’Š๐’ ๐’”๐’๐’Ž๐’† ๐’˜๐’‚๐’•๐’†๐’“ ๐’‚๐’„๐’•๐’Š๐’—๐’Š๐’•๐’š, ๐’•๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’‚๐’“๐’† ๐’‘๐’๐’†๐’๐’•๐’š ๐’๐’‡ ๐’„๐’‰๐’๐’Š๐’„๐’†๐’” ๐’‰๐’†๐’“๐’†. ๐‘ท๐’‚๐’“๐’‚๐’”๐’‚๐’Š๐’๐’Š๐’๐’ˆ, ๐’…๐’Š๐’—๐’Š๐’๐’ˆ, ๐’˜๐’‚๐’•๐’†๐’“ ๐’”๐’Œ๐’Š๐’Š๐’๐’ˆ, ๐’‹๐’†๐’• ๐’”๐’Œ๐’Š๐’Š๐’๐’ˆ, ๐’๐’“ ๐’๐’ ๐’‚ ๐’‘๐’Š๐’“๐’‚๐’•๐’† ๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ ๐’๐’ ๐’•๐’‰๐’† ๐’‰๐’Š๐’ˆ๐’‰ ๐’”๐’†๐’‚๐’”. ๐‘ถ๐’ ๐’•๐’‰๐’† ๐’๐’•๐’‰๐’†๐’“ ๐’‰๐’‚๐’๐’…, ๐’š๐’๐’– ๐’„๐’‚๐’ ๐’ˆ๐’ ๐’”๐’‘๐’๐’•๐’•๐’Š๐’๐’ˆ ๐’…๐’๐’๐’‘๐’‰๐’Š๐’๐’” ๐’๐’“ ๐’˜๐’‰๐’‚๐’๐’†๐’” ๐’˜๐’Š๐’•๐’‰ ๐’‚ ๐’„๐’‚๐’•๐’‚๐’Ž๐’‚๐’“๐’‚๐’.

๐‘ป๐’‰๐’Š๐’” ๐’•๐’ ๐’๐’‚๐’Ž๐’† ๐’‚ ๐’‡๐’†๐’˜ ...


๐‘ฉ๐’†๐’‰๐’Š๐’๐’… ๐’•๐’‰๐’† ๐’ƒ๐’†๐’‚๐’„๐’‰ ๐’๐’‡ ๐‘ณ๐’‚ ๐‘ท๐’Š๐’๐’•๐’‚ ๐’•๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’‚๐’“๐’† ๐’‚ ๐’๐’๐’• ๐’๐’‡ ๐’“๐’†๐’”๐’•๐’‚๐’–๐’“๐’‚๐’๐’•๐’” ๐’˜๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’š๐’๐’– ๐’„๐’‚๐’ ๐’†๐’‚๐’• ๐’—๐’†๐’“๐’š ๐’˜๐’†๐’๐’. ๐’€๐’๐’– ๐’˜๐’Š๐’๐’ ๐’‡๐’Š๐’๐’… ๐’‘๐’๐’†๐’๐’•๐’š ๐’๐’‡ ๐’๐’•๐’‰๐’†๐’“ ๐’ƒ๐’‚๐’“๐’”, ๐’ƒ๐’๐’–๐’•๐’Š๐’’๐’–๐’†๐’” ๐’๐’“ ๐’”๐’‰๐’๐’‘๐’” ๐’‰๐’†๐’“๐’†.


๐‘ป๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’Š๐’” ๐’‚๐’ ๐’‚๐’•๐’Ž๐’๐’”๐’‘๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’‚๐’๐’ ๐’…๐’‚๐’š ๐’๐’๐’๐’ˆ ๐’‚๐’๐’… ๐’Š๐’ ๐’•๐’‰๐’† ๐’†๐’—๐’†๐’๐’Š๐’๐’ˆ ๐’Ž๐’‚๐’๐’š ๐’•๐’๐’–๐’“๐’Š๐’”๐’•๐’” ๐’„๐’๐’Ž๐’† ๐’‰๐’†๐’“๐’† ๐’•๐’ ๐’†๐’‚๐’• ๐’๐’“ ๐’๐’Š๐’”๐’•๐’†๐’ ๐’•๐’ ๐’‘๐’†๐’“๐’‡๐’๐’“๐’Ž๐’‚๐’๐’„๐’†๐’” ๐’•๐’‰๐’‚๐’• ๐’‚๐’“๐’† ๐’ˆ๐’Š๐’—๐’†๐’ ๐’‰๐’†๐’“๐’†.

๐‘บ๐’ ๐’‚ ๐’‘๐’†๐’“๐’‡๐’†๐’„๐’• ๐’๐’๐’„๐’‚๐’•๐’Š๐’๐’ ๐’‡๐’๐’“ ๐’‡๐’‚๐’Ž๐’Š๐’๐’š ๐’—๐’‚๐’„๐’‚๐’•๐’Š๐’๐’.


You Might Also Like:
bottom of page