top of page

Weetjes!

💡 De Griekse Filosoof Plato beweerde   dat Tenerife en de rest van de eilanden behoorde tot het verdwenen rijk van Atlantis (ca. 427-347 v.Chr.)

💡 Wist je dat na de val van het Romeinse rijk de eilanden archipel gewoon vergeten is en pas in 1312 werd herontdekt door een Genuaan Lancelotto Malocello.

💡 Vlamingen hadden een heel belangrijke invloed op het eiland en richtte vele suikerplantages op. De link naar Vlaanderen zal altijd behouden blijven verschillende straten hebben nog steeds een Vlaamse klank of link naar Vlaanderen. 

💡 De Guanchen zijn de eerste oorspronkelijke bevolking van Tenerife.

💡 Nee, nee, nee… De Canarische eilanden zijn niet benoemd naar een kanarievogel maar juist andersom!

💡 Het ontstaan van de naam van de Canarische eilanden is vermoedelijk uit de Latijnse benaming ‘Canariae Insulae’. Wat dan weer ‘het eiland van de honden betekend’. Deze naam was enkel voor het eiland ‘Gran Canaria’ bedoeld. Over de andere eilanden zijn nog vele betwistingen omtrent het ontstaan van de naam.

💡 De ‘Dogo Canario’ of ook wel bekend als ‘Canarian Dog’ is een hondenras dat voornamelijk voorkwam in Tenerife en Gran Canaria… Leuke connectie met het ontstaan van de naam van de Canarische eilanden toch?

💡 Tenerife is al meer dan 3 miljoen jaar oud.

Film weetjes!

Jason Bourne

📽️ Een boeiende actiefilm die opgenomen is Santa Cruz met Matt Damon in de hoofdrol. Tenerife zelf neemt de rollen van ‘Athene’ en ‘Reykjavik’ op zich in 2016.

Exodus: Gods and Kings

📽️ Een Bijbelse film die uitkwam in 2014, het welgekende verhaal van Mozes. Geproduceerd door de makers van ‘The Gladiator’.

Fast and the Furious 6

📽️ Dat wisten we allemaal wel dat deze Amerikaanse actiefilm in Tenerife is opgenomen, dan nog wel in Costa Adeje, Icod de los vinos, Guía de Isora, Garachico, Santiago del Teide, Buenavista, San Juan de la Rambla. De acteurs Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson en hebben we nog al eens op het scherm kunnen bewonderen 😊. De terugkeer van ‘Leti’ vond plaats in deze film in 2013.

Wrath of the Titans

📽️ Het vulkanische landschap mag voor de tweede maal dienen als locatie. In Wrath of The Titans wordt ook al eens iets opgenomen in Garachico en Icod de los Vinos in 2012.

Montevideo, God Bless You!

📽️ Een Siberische film opgenomen in het prachtige decor van La Laguna in 2010.

Clash of the Titans

📽️ De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Alexa Davalos en Gemma Arterton. Omgeven met het vulkanisch decor 'Parque Nacional del Teide' in 2009.

Silent Witness

📽️ Hiervoor diende het Lepradorp als lugubere achtergrond voor de Britse detective/politieserie van de BBC. Hier deed Tenerife zich wel voor alsof het Mexico was. De serie was te volgen sinds 1996.

Dr. Who

📽️ Speelt zich af in National Park El Teide en Garachico, de opnames dateren van 2015-2016. Al bestaat deze Britse sciencefictionserie wel eventjes, namelijk sinds 1963.

bottom of page